Dr. Marleen Anseeuw

 

Dokter Marleen Anseeuw is sinds 01/01/2014 op pensioen.

Dokter Marleen Anseeuw werd geboren in Roeselare. Na haar middelbare school studeerde zij geneeskunde aan de Katholieke Universiteit van Leuven waar ze in 1970 promoveerde.

Daarna volgde zij haar specialisatie dermatologie eveneens aan de KU Leuven nadien vervolledigd met 1 jaar specialisatie aan de Yale University of New Haven. Zij had verder een opleiding bij professor Cuypers in Nijmegen voor de spataderpathologie.

Zij startte haar loopbaan in Sint-Truiden in 1977 met een privépraktijk op de Tiensesteenweg 94 te Sint-Truiden. Zij was gedurende 35 jaar verbonden als dermatoloog aan het Sint-Trudoziekenhuis. Tevens was zij 22 jaar stagemeester dermatologie door KU Leuven. Dit wil zeggen dat zij dokters in geneeskunde opleidde tot dermatoloog, gedurende 1 à 2 jaar.

Verder is zij lid van verschillende verenigingen, lid van de American Academy of Dermatology, European Academy of Dermatology, Belgian Society of Dermatology, the International Society of Dermatology en verder ook nog van de Belgian Society of PediatricDermatology.